Uintivalmentaja Heidi Savioja | Vaasa

aikuisten uintitekniikkakouluttaja uimalakki päässä hymyillen
Moikka, olen Heidi! Mukava tutustua!

Uintivalmentaja ja digiyrittäjä Vaasasta


Olen 36-vuotias uintivalmentaja ja digiyrittäjä Vaasasta. Minua on kuvailtu iloiseksi, aidoksi ja helposti lähestyttäväksi ja näitä koen itsekin parhaimmillani olevan. Välillä voisin olla itselleni hieman lempeämpi, erityisesti silloin kun vanha suorittaja-minä haluaisi tulla “pelastamaan” päivän. Olenkin oppinut viimeisten vuosien aikana päästämään irti turhasta ja luottamaan prosessiin. Tätä opetan myös sinulle. Sillä kun keskitymme
oleellisiin asioihin, saamme parhaat tulokset syntymään nopeammin ja helpommin ilman turhaa hifistelyä [niin arjessa kuin altaassakin].

Rakensin ammattitaitoni oman 20 vuoden kilpauintitaustani päälle


Aloitin työt liikunta-alalla vuonna 2011 vain oma kilpauintitaustani sekä hyvinvointiteknologian insinöörin paperit takataskussa. Vaikka liikunta-ala oli minulle vielä tuntematon eikä koulutustaustaa ollut, tahtoa ja asennetta kehittyä ja oppia lisää oli sitäkin enemmän.

Tuo jatkuva kehittymisen liekki palaa minussa edelleen. Tässä vuosien varrella takataskuun onkin tarttunut jos jonkinlaista koulutusta kuten aikuisten uintitekniikkaohjaajan ja personal trainerin paperit sekä viimeisimpänä valmennuksen erikoisammattitutkinto.

rintauinnin valmentaja lähdössä uimaan

Miten Positiivinen Pulahdus sai alkunsa?


Mieleeni oli jäänyt omilta kilpauintiajoiltani ajatus omasta yrityksestä, jonka kautta voisin joku päivä jakaa eteenpäin omia oppejani ja sitä uinnin iloa mitä olen itsekin kokenut. Pari vuotta liikuntakeskuksessa työskenneltyäni mm. personal trainerina ja yksilöliikuntavastaavana sain lopulta itselleni sen tarvittavan rohkeuden perustaa oman yritykseni Positiivinen Pulahdus vuonna 2014. Aloitin tekemään uintitekniikkaohjauksia aikuisille kuntouimareille sivutyönä personal trainer- ja ryhmäliikuntaohjauksieni ohella.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan putkeen…

uintitekniikkavalmentaja uimassa järvessä

Tuli uupumusta ja kolmenkympin kriiseilyä


Eteen tuli työuupumusta ja kolmenkympin kriiseilyä, mitkä johtivat lopulta siihen, että vuonna 2018 hyppäsin täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Aloin valmentamaan myös mastersuimareita, triathlonisteja ja nuoria kilpauimareita. Kokeilin myös mentaalivalmennusta, kuumakivihierontaa sekä suoramyyntiä. Tuolloin minut sokaisi kaikki ne mahdollisuudet mitä yrittäjänä voisin tehdä! Halusin kokeilla kaikkea ja auttaa kaikkia! Kunnes vuoden 2021 lopussa koronavuosien jälkeen sen tajusin.

Uintivalmennus ja te kuntouimarit olette ne minun ihmiset, edelleen. Tämän oivalluksen myötä perustin vuonna 2022 Uinnin ABC-podcastin ja lanseerasin ensimmäisen digituotteeni Uinnin ABC-verkkokurssin. Tällä hetkellä autan kuntoilijoita saamaan arkeensa enemmän omaa aikaa, hyvinvointia ja iloa uinnin avulla.

Tämä on se minun juttu. [Mökkeilyä ja kotoilua unohtamatta.]

Tämän matkan aikana on tarttunut mukaan…

kuntouimarin etappi: luku 20 vesikuplan sisällä
Vuoden kilpauintitausta, jonka päälle on ollut hyvä rakentaa nykyinen ammattitaito.
kuntouimarin etappi: luku 12 vesikuplan sisällä
Vuotta kokemusta liikunta-alalla erilaisissa valmennus- ja esihenkilötehtävissä.
kuntouimarin etappi: luku +1000 vesikuplan sisällä
Kuntoilijaa ja uimaria olen saanut valmentaa livenä niin altaassa kuin kuivallakin maalla.
kuntouimarin etappi: luku +80 vesikuplan sisällä
Kuntouimarille olen saanut opettaa uinnin iloa ja oikeaa uintitekniikkaa etänä verkon kautta.

Koulutustaustaani:

 • Valmentajan Erikoisammattitutkinto (KAO)
 • Ravitsemustieteen perusopinnot (UEF)
 • Valmentajan Ammattitutkinto (KAO)
 • Psyykkisen Valmennuksen koulutussarja (Suomen Valmentajat Ry)
 • Kasvatustieteen perusopinnot (JYO)
 • FAF Wellness Coach
 • FAF Personal Trainer
 • FAF Gym Instructor
 • Aikuisten uintitekniikkaohjaaja (SUL)
 • Uintivalmentaja, taso 1 (SUL)
 • Hyvinvointiteknologian insinööri (JAMK)
 • Ylioppilas (Voionmaan urheilulukio)
uinnin verkkovalmentaja ohjaamassa
Tänä päivänä...

Valmennan kuntouimareita ja aloittelijoita seuraten polkua Positiiviseen Pulahdukseen

Ensimmäinen askel tällä polulla on laittaa 1) uinnin alkeet kuntoon uintikurssilla joko livenä tai verkossa. Oppia miten onnistut uimaan oikealla tekniikalla sulavasti ja taloudellisesti pidemmänkin matkan putkeen. Tämän jälkeen 2) luodaan uinnista hyvinvointiasi tukeva liikuntarutiini yksin tai yhdessä uintikavereidesi kanssa. Lisämotivaatiota uintiharrastukseesi saat kun 3) muistat käydä tsekkauttamassa omaa uintiasi myös henkilökohtaisesti uintivalmentajan kanssa säännöllisesti.

uinnin alkeiden opettelija vedessä

Uinnin ABC

Verkkokurssi


Opi vapaauinnin alkeet jopa täysin nollasta alle 30 päivässä aika- ja paikkariippumattomasti uintivalmentajan etätuella.

Tutustu kurssiin
aikuinen uintikoulussa

Positiivinen Pulahdus Akatemia

Verkkovalmennus


Nosta uintikuntosi ja -vauhtisi seuraavalle tasolle monipuolisten harjoitusohjelmien avulla aika- ja paikkariippumattomasti uintivalmentajan etätuella.

Tutustu ohjelmaan
rintauinnin kouluttaja opettamassa

LIVE-Valmennukset

Vaasa | Seinäjoki | Kuortane


Opi oikea uintitekniikka yhdessä uintivalmentajasi kanssa Vaasassa tai Seinäjoella ja saa palaute uinnistasi reaaliajassa. 

Järjestän myös uintileirejä kuntouimareille Kuortaneen Urheiluopistolla.

Tutustu valmennuksiin

Etkö ole varma, mikä taso sopisi sinulle parhaiten?

Ota yhteyttä

Tai Vapauta sisäinen vesipetosi seuraavien maksuttomien uintivinkkien avulla

Harrastatko uintia kuntoilumielessä tai haluaisitko aloittaa?

Opi miten pääset alkuun uintiharrastuksessasi tämän Kuntouimarin Aloitusoppaan avulla


Oppaan
5 yksinkertaisen askeleen avulla opit mistä lähteä liikkeelle ja mihin asioihin panostaa heti uintiharrastuksesi alkumetreillä. Lupaan, että seuraamalla näitä askeleita uinnistasi tulee helpompaa ja sulavampaa yksi askel kerrallaan.

Haluan oppaan!
aloitusopas kuntouimareille
uinnin ABC podcast soimassa iPhonen ruudulla

Nappaa parhaat uintivinkit talteen Uinnin ABC-podcastista


Laita kuulokkeet korville ja anna sisäisen vesipetosi herätä eloon Uinnin ABC-podcastin parissa. Opetan sinulle yksinkertaisia askeleita, joiden avulla opit uimaan sulavasti ja taloudellisesti ilman aikaisempaa kokemusta ja näin saada lisää itseluottamusta, iloa ja energiaa arkeesi uinnin avulla. Kuvittele, miltä tuntuisi, jos kuntouinnista tulisi sinulle helppo ja mukava harrastus, tapa viettää omaa aikaa tai jopa ihan elämäntapa.

Kuuntele podcastia

Oletko jo viikoittaisen uintipostini tilaaja?

Tilaajana saat käytännönläheisiä uintivinkkejä ja -inspiraatiota sekä tiedon uusimmasta Uinnin ABC-podcast jaksosta viikoittain. Lisäksi saat tietoa maksullisista palveluistani ajankohtaisesti.

Tietosi ovat turvassa. Voit poistua listalta koska tahansa.

vapaauintivalmentaja sohvalla
Takaisin ylös