Moi! Mun nimi on Heidi.

Olen kolmekymppinen liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjä Vaasasta. Työni on minulle elämäntapa, johon kuuluu erilaiset valmennustyöt uinnin ja hyvinvoinnin parissa, positiivisuuden ja liikunnan ilon jakaminen sosiaalisen median kanavissani sekä jatkuva itseni kehittäminen niin valmentajana kuin ihmisenä yleensä.

Tällä hetkellä toimin Vaasassa uinti- ja triathlonvalmentajana, ryhmäliikuntaohjaajana ja lisäksi vedän triathlonkoulua ja kuntouintiryhmiä. Teen myös suosittelubisnestä FitLine ravintolisien parissa, joka mahdollistaa minulle sen että voin tehdä rakastamaani valmennustyötä juuri sen verran kuin itse haluan ja toteuttaa myös muita unelmiani myös työni ulkopuolella.

Olen toiminut liikunta- ja hyvinvointialalla kohta 7 vuotta ja siitä 4 myös esimiestehtävissä liikuntakeskuksessa. Oma 20 vuoden kilpauintitaustani on myös itselleni erittäin suuri vahvuus. Tässä valmentajan työssä en kuitenkaan koe olevani koskaan täysin valmis. Itseni kehittäminen ja jatkuva oppiminen onkin yksi tärkeimmistä arvoistani ihmissuhteiden ja läsnäolon taidon harjoittamisen lisäksi. Matkan varrella on tarttunut takataskuun monenlaisia koulutuksia viimeisimpänä VAT eli valmentajan ammattitutkinto kuin myös FAF personal trainerin ja hyvinvointiteknologian inöörinkin paperit.

Positiivinen Pulahdus on minun elämäntapani elää elämääni tällä hetkellä ja nautin siitä suunnattomasti. Elän innostuen elämän tarjoamista isoista ja pienistäkin asioista. Katson maailmaa elämäniloisten, avoimien ja positiivisten lasien läpi. Välillä minäkin kaadun, mutta nousen aina takaisin ylös. Aina en ehkä ihan heti, mutta nousen kuitenkin. Se on inhimillistä.

Seuraa minua sosiaalisessa mediassa

tiesitkös tätä minusta?

Lempivärini on lila ja lempiryhmäliikuntalajini on Bodyattack. Käyn mielelläni ulkona syömässä, juon kahvia koska se on hyvää ja välillä vietän koko päivän netflixiä katsoen yöpaidassa. Rakastan matkustelua ja uusien ihmisten tapaamista. Tällä hetkellä liikun fiiliksen mukaan omien ryhmäliikuntatuntieni lisäksi. Lempiherkkuni on Nutella ja Frendit on mielestäni parasta aivojen nollausta. Olen persoonaltani sisimmässäni vahva sininen eli tunnontarkka, vaikka ulospäin vaikutan usein vahvalta keltaiselta eli vaikuttavalta.

Olen ex-kilpauimari, teen asioita vasta sitten kun olen täysin varma, luotan suuresti intuitiooni ja uskon enkeleihin. Nautin esiintymisestä ja koen, että minulla on sillä saralla jotain annettavaa. Haaveilen ääninäyttelemisestä. En seuraa uutisia, omistan omakotitalon ja suuren kilpailuvietin. Olen hurahtanut FitLinen ravintolisiin ja olen horoskoopiltani kauris. Viihdyn paljon yksikseni ja käynkin välillä itseni kanssa treffeillä esimerkiksi elokuvissa ja syömässä. Poikaystäväni harmiksi haluaisin koiran.

 
 

LAPSENA…

harrastin paljon eri liikuntalajeja - uintia, yleisurheilua, hiihtoa, tanhua ja voimistelua. Harrastin myös lausuntaa ja harmonikan soittoa. Vieläkin joskus otan harmonikan syliini ja muistelen vanhaa taitoa. Vanhempani ovat aina kannustaneet minua harrastamaan ja kilpailemaan. Olin lahjakas niin koulussa kuin monissa urheilulajissa ja pärjäsinkin hyvin. Lopulta uinnista tuli se laji mikä pysyi mukana aina ala-asteelta yläasteelle ja lukioon, ammattikorkeakouluun asti.

17-VUOTIAANA… 

muutin Jyväkylään uinnin perässä. Aloitin lukion toisen luokan Voionmaan urheilulukiossa. Uudet ympyrät, uudet kaverit, treenimäärän  tuplaantuminen ja itsenäistyminen. Paljon muutoksia. Ei ihme, että nuori mieleni oli uupua jo tuolloin 17- vuotiaana. Ensimmäisen vuoden jälkeen asiat alkoivat kuitenkin löytää paikkansa, Jyväskyläläistyin. 

Uinnista tuli koko ajan vaan tärkeämpi ja isompi osa elämääni, uintikavereista tuli toinen perheeni ja aloin myös ensimmäistä kertaa todella miettiä kuka minä haluan olla ja minne haluan mennä. Aloin tutustua itseeni positiivisuuteen ja elämäniloon liittyvän kirjallisuuden avulla. Kirja, joka vaikutti minuun eniten tuona aikana oli Charlotte Davis Kaslin Elämänilon kirja - 101 tapaa iloita arkipäivästä. 

LUKION JÄLKEEN…

haaveenani oli opinnot arkkitehtuurin parissa. En päässyt kuitenkaan ensi yrittämällä sisään Tampereen teknilliseen yliopistoon, joten tieni vei minut Jyväskylän ammattikorkeakouluun opiskelemaan koneinsinööriksi, hyvinvointiteknologiaa. Päiväni täyttyivät uintitreeneistä, opiskelusta, ystävistä ja iltatyöstä uimahallin kahviossa. 

Opiskelujeni aikana kävin läpi isoja tunneskaaloja. Puolessa välissä opintojani olin jopa luovuttamassa koko homman suhteen, mutta onneksi en niin tehnyt. Sain vuonna 2010 työharjoittelupaikan Kuortaneelta Testing Labiltä ja se avasi silmäni mahdollisuudelle työskennellä liikunta-alalla. Puolisen vuotta asuin Kuortaneella, jona aikana treenaamiseni muuttui monipuolisemmaksi, mikä tuntui erittäin hyvältä niin mielelle kuin kehollekin. Uinnin ohelle tuli salitreenin lisäksi myös juoksu ja spinning. 

Opintojeni loppusuoralla luin paljon itsetuntoon, onnellisuuteen ja positiivisuuteen liittyviä kirjoja. Vaikuttavin kirja tulloin oli Mia Törnblomin Itsetunto - Nyt! Tämän itsetutkiskelun aikakautena vuonna 2011 tuli lopulta tunne, että nyt on aika hyvästellä aktiivinen uintiurani. Muutin takaisin kotiseudulleni Seinäjoelle ja suoritin opintoni loppuun etänä.

VALMISTUMISEN JÄLKEEN…

oli hetkisen aikaa miettiä, mitä sitä oikein elämältä halusin. Tuolloin matkassani oli mukana muun muassa Martha Beckin kirja Onnellisuusdieetti ja Ruediger Schachen kirja Sydänmagneetti - Vetovoiman salaisuus. Vuonna 2012 keväällä tein ensimmäisen Unelmakarttani, joka johdatti minut hakemaan töitä liikuntakeskus Fressiltä. 

Etenin promotytöstä, sijaistavaksi ryhmäliikuntaohjaajaksi ja pienin askelin lopulta personal traineriksi ja yhtäkkiä olinkin jo yksilöliikuntavastaava. Olin löytänyt oman alani. Fressi koulutti ja kouli minusta sen liikunta-alan ammattilaisen joka tänä päivänä olen. Tein työtä Fressillä täydellä sydämellä, tunnollisesti ja tavoitteellisesti. Fressi oli elämäni. Minä olin Fressi. Tästä elämänkoulusta olen ikuisesti kiitollinen Fressille. 

UINTIURANI OLLESSA TAUOLLA…

treenasin triathlonia vuosina 2012-2014 ja perusmatkan suoritinkin kesällä 2014. Saman vuoden syksyllä perustin myös yritykseni, jonka kautta tein harrastuksen omaisesti uintiohjauksia niin yksilöille kuin pienryhmillekin. Keväällä 2015 päätin myös aloittaa uudestaan kilpauinnin. Tämän kaiken lisäksi otin vielä syksyllä 2015 vastaan ryhmäliikuntavastaavan pestin yksilöliikuntavastaavuuteni kylkeen.

SITTEN TULI TYÖUUPUMUS.

Alkuun sitä oli vaikea myöntää. Olin työmoodissa 24/7, enkä pystynyt palautumaan missään, en kotona en töissä. Itkeskelin ilman syytä, sängystä ei tehnyt mieli aamulla nousta, asiakkaiden kanssa jouduin välillä esittämään iloista väkisin. Lopulta onneksi hain apua työterveysasemalta.

2016 kesällä jätin ryhmäliikuntavastaavuden pois. Se ei vielä riittänyt vaan uupumus oli uusiutua. Yksi elämäni vaikeimmista päätöksistä oli jättäytyä pois myös yksilöliikuntavastaavuudesta vuoden 2016 syksyllä. Olin rakentanut koko työminäni sen varaan. Minä olin esimies. Minä halusin olla sitä. Halusin kehittyä ihmisten johtamisessa. Halusin olla siinä paras. Halusin tuntea olevani tärkeä.

Lopulta laitoin tereyteni egoni edelle ja otin sen hypyn. Hypyn vastaavan pestistä tavalliseksi personal traineriksi ja ryhmäliikuntaohjaajaksi. Se oli oikea päätös. Se tuntui todella hyvältä. Ja siitä vasta muutoksen tuulet alkoivatkin.

Oli aika miettiä, kuka minä olen... 

mistä tulen ja mihin olen menossa. Itsetutkiskelua. Kirjat jotka auttoivat minua tässä kohtaa olivat Kimmo Takasen kirja Tunne Lukkosi sekä Minna Marshin Intohimo. 

Lähdin tekemään valintoja kohti omia unelmiani. Tein rohkeita päätöksiä. Löysin elämäniloni takaisin. Löysin itseni takaisin. Viimeisen vuoden aikana olen löytänty itsestäni aivan uusia voimia, iloa ja energiaa, ymmärtänyt että enää minun ei tarvitse yrittää olla positiivinen vaan nyt olen sitä. Enää minun ei tarvitse yrittää olla iloinen vaan nyt olen sitäkin.

Matka jatkuu edelleen kohti omia unelmiani, jotka saattavat toki muuttua jossain kohtaa matkan varrella. Muutos on hyvästä. Se pitää elämän elävänä. Nyt olen tässä. Valmiina uusiin seikkailuihin kokopäiväisenä yrittäjänä, työskennellen minulle tärkeiden asioiden parissa. Eläen omaa elämääni, #munelämäntapaa, johtaen itse itseäni, pitäen huolta itsestäni. En ole yksin. Te olette minun kanssani.

Kiitos, että saan olla tämä Heidi joka juuri nyt olen.  

Seuraa matkaani sosiaalisessa mediassa:

 
 

Koulutustausta

VAT – Valmentajan ammattitutkinto (Vuokatin urheiluopisto)      JYU Kasvatustieteen perusopintoja 15 op
FAF Wellness Coach | FAF Personal Trainer | FAF Gym Instructor
Aikuisten uintitekniikan ohjaaja (Suomen Uimaliitto)
Uintivalmentaja (taso 1, Suomen Uimaliitto)
Hyvinvointitegnologian Insinööri (JAMK)
Les Mills BODYPUMP-ohjaaja | Les Mills BODYATTACK-ohjaaja                                   Les Mills SPRINT -ohjaaja

– Lisäksi olen käynyt kuumakivihierontakurssin (Kaustisen kansalaisopisto, 12 h) sekä useita ryhmäliikunta-, vuorovaikutus- ja esimieskoulutuksia

 

Parhaimmat saavutukset

2019 Mastermestaruus 50 m perhosuinnissa Ahvenanmaalla (30-34) 2018 osallistuminen triathlonin pikamatkalle 2017 Henkilökohtainen ennätys 50 m rintauinnissa
2016 Henkilökohtaiset ennätykset 50 m vapaa- ja selkäuinnissa
2015 Mastermestaruus 50 m perhosuinnissa Turussa (25-29) 2014 osallistuminen triathlonin SM-perusmatkalle
2010 osallistuminen Tukholman Maailman Cup -uinteihin
2009 osallistuminen Berliinin Maailman Cup  -uinteihin
2008 viides (5.) sija 200 m perhosuinnissa Seinäjoen lyhyen radan SM-uinneissa

– Lisäksi useita SM-finaaliuinteja 50, 100 ja 200 metrin perhosuinneissa vuosina 2008-2011