Voimaannu ihmisistä ympärilläsi

Olen niin kiitollinen tällä hetkellä ihmisistä ympärilläni. Olen saanut viimeisen vuoden aikana elämääni niin paljon ihmisiä, jotka ovat positiivisia, rohkeita, innostuneita, iloisia, energisiä ja omaavat samoja arvoja kuin minä. Mutta niinhän se menee, se mihin keskityt ja millä ’ruokit’ ajatuksia ja aivojasi, lisääntyy elämässäsi. Näin on minun kohdalla käynyt. Rakastan elämääni. <3

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, että millaista ravintoa annat aivoillesi päivittäin? Tällä kysymyksellä tarkoitan muun muassa sitä minkälaista musiikkia kuuntelet, mitä kirjoja luet, mitä ohjelmia katsot, keiden kanssa vietät aikaa, mistä asioista keskustelet jne. Koska juuri sillä, millä me ruokimme meidän aivoja päivittäin, lisääntyy meidän elämässä. Alexander Plath puhui viime kesänä Dream Team Academyassa juuri tästä että, miten meidän aivot niin sanotusti synkronoituvat yhteen niiden ihmisten kanssa, joiden seurassa vietämme aikaa. Itsekin huomaan tämän välillä todella selvästi. Esimerkiksi jo seurassani sattuu olemaan todella negatiivinen ihminen, jolla on lisäksi vahva persoona, niin oma positiivisuuteni ja persoonani pienenee ja saatan siirtyä huomaamattani samalla taajuudelle tuon henkilön kanssa. Muun muassa tästä syystä valitsenkin seurani nykyään tarkasti, koska en halua viettää tällaisten negatiivisten ihmisten seurassa yhtään sen enempää kallisarvoista aikaani kuin on aivan pakko. Tämä on minun valintani. 

images.png

Noin 10-15 vuotta sitten olen ensimmäisen kerran havainnut tämän asian. En voinut tuolloin henkisesti hyvin, mielessäni pyöri paljon negatiivisia ajatuksia, ympärilläni oli ihmisiä, jotka enemmänkin söivät energiaani kuin mitä heiltä sitä sain, tuolloin seurasin myös vielä uutisia ja ajatukseni täyttivät hirveät mielikuvat kaikista kauheuksista mitä minulle tai läheisilleni voisi sattua. Jossain kohtaa halusin muutosta. Halusin olla positiivisempi ja täyttää mieleni mielummin iloisilla, ihanilla ja positiivisilla ajatuksilla. En halunnut enää murehtia ikäviä asioita, kantaa huolta turhanpäiväisistä asioista. Halusin olla iloinen ja onnellinen, nauttia elämästä, koska täällähän eletään vain kerran. 

Tein muun muassa päätöksen olla enää seuraamatta uutisia, koska se ei tehnyt minulle hyvää. Kaikki se kauheus mitä maailmassa tapahtuu, vaikutti minuun niin voimakkaasti, että jos ruokin herkkää mieltäni niillä mielikuvilla, niin voin todella huonosti. Kaikki eivät varmastikaan voi ymmärtää tätä, miten voimakkaasti uutiset voivat vaikuttaa, paitsi ehkä he joiden mieli on yhtä herkkä kuin omani. Tämä on ollut elämäni yksi parhaimmista päätöksistä. Edelleenkään en seuraa uutisia. Tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset yleensä kuulee aina jotain kautta kuitenkin. Voin paljon paremmin, kun en ruoki mieltäni uutisilla ja juoruilla. Olen lopettanut muutamien Facebook ryhmienkin seuraamisen ihan vain sen takia, millä asenteella ja sävyllä siellä asioista keskustellaan. Miksi ruokkisin mieltäni sellaisella, mikä ei ole minulle hyväksi ja ei vie minua kohti tavoitteitani, unelmaani?  Tämä on minun valintani.

28276500_1587067918055753_4454938967395817401_n.jpg

Aloin siis jo alle kaksikymppisenä tehdä tietoisia valintoja siitä mitä ravintoa annan aivoilleni. Päätin ravita mieltäni enemmän niillä hyvillä ja positiivisilla asioilla. Aloin lukea enemmän positiivisuuteen ja onnellisuuteen liittyviä kirjoja, viettää enemmän aikaa ihmisten kanssa jotka antoivat minulle enemmän energiaa kuin veivät, syötin aivoilleni iloista ja pirteää musiikkia, katsoin hauskoja ohjelmia, juurikin tv-sarja 'Frendit' nousi tuolloin itselleni aivan ykköseksi. Aloin huomaaman muutoksen ajatteluissani. Aivoni löysivät positiivisempia ajatuspolkuja vähitellen. Voin paremmin. Se oli alku. Päätöksestä olla positiivisempi ja näistä tietoisista valinnoistani alkoi kasvuni täksi ihmiseksi, joka nyt olen. 

On tärkeää muistaa, että meillä itsellämme on vapaus ja myös vastuu siitä mitä ajatuksia ajattelemme. Vasta viimeisen vuoden aikana olen oikeasti ottanut tämän vastuun itselleni. Minä olen vastuussa siitä mitä ajatuksia ajattelen, mitä ajatuksia annan itseni ajatella. Se on oikeasti näin yksinkertaista, mutta helppoa se ei ole. Olen huomannut, että tänä päivänä minun on paljon helpompi ajatella positiivisia ajatuksia kuin vaikka 5 vuotta sitten. Se on vaatinut sen, että olen tavallaan pakottanut mieleeni niitä positiivisia asioita lukemalla, kuuntelemalla ja katsomalla esim. Youtubesta sellaisia videoita, jotka tuovat minulle hyvää mieltä ja positiivista energiaa. Olen niin sanotusti rakentanut aivoihini uusia ajatusmalleja ja -polkuja. Enää ne negatiiviset ajatusmallit ja -polut eivät hallitse mieltäni, vaikka ne siellä vielä ovatkin, vaan olen kouluttanut aivoni valitsemaan ensisijaisesti ne positiiviset polut.

Yhteenvetona se mitä kirjoja ja lehtiä luet, mitä ohjelmia katsot, minkälaista musiikkia kuuntelet, keitä ihmisiä seuraat ja mitä keskusteluja käyt sosiaalisessa mediassa ja keiden ihmisten kanssa vietät eniten aikaasi, kuvastavat sitä ihmistä joka sinä tällä hetkellä olet. Minä haluan olla positiivinen, elää positiivista ja ilon täyteistä elämää, uskoen ihmisten hyvyyteen ja nähdä ne hyvät asiat maailmassa. Siksi ravitsen aivojani edelleen niillä asioilla, jotka kehittävät aivoja näkemään ensimmäisenä sen positiivisen ja hyvän. Tällä hetkellä lempipuuhaani on kuunnella Youtubesta tsemppaavia, positiivisia motivaatiopuheita. Kuuntelen niitä monesti autolla ajaessani tai lenkillä ollessani. Tiedän ja tiedostan myös sen toisen puolen maailmasta ja elämästä, mutta minä olen päättänyt valita kiinnittäväni huomioni siihen toiseen, positiivisen ja hyvään puoleen, koska silloin minä voin hyvin ja silloin myös ihmiset ympärilläni voivat hyvin. Tällöin minulla enemmän annettavaa ihmisille ympärilläni.

17953008_1276307605798454_5565463459858606109_n.jpg

Välillä sanon leikkisästi eläväni omassa pienessä kuplassani, jossa on vain positiivisuutta, iloa ja onnellisuutta, yksisarvisia ja sateenkaaria. Tottakai myös minun elämäni sisältää niitä tunteita ja mielialoja laidasta laitaan, iloa ja surua, kiukkua ja onnea, itkua ja naurua. Täällä sosiaalisessa mediassa haluan kuiten keskittyä jakamaan teille enemmän sitä iloa, onnea ja naurua. Uskon tässäkin asiassa siihen, että se mihin keskitymme, lisääntyy. Eli jos jakaisin teille surujani, kiukkujani ja itkujani, en uskoisi sen auttavan ketään, ei sinua eikä minua. Minulla on läheisiä ihmisiä elämässäni, joille pääsen purkamaan tunteitani täysin vapaasti. Se riittää. Itselleni sosiaalinen media ei ole sitä varten. Kiitos, että ymmärrät. 

Tämä kupla, jossa elän, oli aluksi aika pieni. Elelin siellä aika paljon yksikseni. Viimeisen vuoden aikana se on ottanut kuitenkin ison kasvu pyrähdyksen. Kuplani sisälle on tullut enemmän asioita ja ihmisiä, jotka ovat lisänneet elämääni sitä hyvää, iloa ja positiivista energiaa. Minun missioini on se, että saisin jakaa tätä omaa positiivisuuttani ja energiaani mahdollisimman monelle ihmiselle, myös niille ihmisille ympärilleni, joissa se ei vielä ole niin vahvana, ja heille, jotka sitä haluavat ja ovat valmiita ottamaan sitä vastaan. Haluan edelleen kasvattaa kuplani kokoa. Haluan lisää samanhenkisiä ihmisiä ympärilleni. Me ihmiset saadaan niin paljon voimaa toisistamme. Oikeasti. Yhdessä me voidaan tehdä mitä vain! Kaikki on mahdollista! Mitä vain voi tapahtua. Ne oikeat ihmiset ympärilläsi, ne on jotain niin parasta. Ne tuplaa ilon ja puolittaa surun. Ne nostaa ylös kun makaat maassa ja nostaa vielä vähän ylemmäs senkin jälkeen kun itse luulit, että tämän ylemmäs et enää pääse. Ne jakaa harteilla olevan taakan, ne rohkaisee, kannustaa ja uskoo sinuun. Ne tietää, että mikä vain on mahdollista, jos vain itse uskot siihen.

Haluaisitko sinä kuulua tällaiseen ’kuplaan’?  Minä olen täällä jo. Tuletko mukaan? :) 

<3: Heidi