"Saisinko lisää tunteja vuorokauteen kiitos!"

Välillä elämä tuntuu siltä, että tarvitsisi vuorokauteen pari ylimääräistä tuntia. Minulla ainakin löytyisi niille heti käyttöä, entä sinulla? Fakta on kuitenkin se, että meillä on vuorokaudessa 24 h ja niin se vain on. Tästä päästäänkin itse aiheeseen eli ajanhallintaan ja asioiden priorisointiin. Mihin siis se meidän aikamme oikein kuluu?

Oma aikani kuluu kalenterin täyttämiseen, no ei vaiskaa, kuluu se paljon muuhunkin. Mutta käytän todella paljon kalenteria apunani ajan- ja arjenhallinnassa. Olen erityisesti paperisten kalentereiden ystävä. Olen kokeillut myös kännykän kalenteria, mutta itselleni toimii ainakin tällä hetkellä paperinen kalenteri paremmin. Kännykän muistutuksia kyllä käytän ahkerasti. Ilman kalenteria unohtelisin asioita ja unohtaisin myös ottaa ja antaa aikaa itselleni tärkeille asioille kuten parisuhteelle, ystäville, treeneille ja myös niille epämieluisille tehtäville, jotka kuitenkin vievät minua siihen suuntaan johon haluan mennä elämässäni, kohti tavoitteitani.

Mitä sinun kalenteristasi löytyy? Mitkä ovat niitä tärkeitä asioita että merkitset ne kalenteriisi? Kurkkaappa.

Oletko tyytyväinen näkemääsi? Kuvastaako näkemäsi sitä elämää, jota haluat elää?

Jos näkemäsi miellyttää sinua ja olet tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseesi niin loistavaa! Onnittelut! Olet selkeästi jo oivaltanut ajanhallinnan ja priorisoinnin merkityksen. Huippua! Jos kuitenkin näkemäsi herätti sinussa tyytymättömyyttä tai hämmennystä niin jatkahan lukemista.

Kalenterimme voi paljastaa meistä yllättävänkin paljon asioita. Se kertoo oman karun totuutensa siitä mille asioille annamme aikaa elämässämme, mitkä asiat asetamme omassa arjessamme etusijalle.

Rehellisesti sanoen minullakin on tällä saralla vielä paljon opeteltavaa. Vielä 2-3 vuotta sitten oma kalenterini näytti täysin siltä kuin silloin työ olisi elämässäni se kaikkein tärkein asia, kaiken keskipiste. Niin minä eli. Elin niinkuin työ olisi ainut asia elämässäni. Niinkuin jo arvatakin saattaa niin en voinut tuolloin kovin tasapainoisesti. Miksikö? Koska se elämä jota elin, se elämä jonka kalenterini minulle paljasti, oli ristiriidassa omien arvojeni kanssa.

Nimetön suunn.malli-3.jpg

Kuvastaako sinun kalenterisi merkinnät arvojesi mukaista elämää?

Miten omat arvosi (eli asiat jotka ovat sinulle tärkeitä ja herättävätä sinussa niitä tunteita, joita haluat kokea) näkyvät kalenterissasi, arjessasi?

Minä olen vasta viimeisen vuoden aikana oppinut ottamaan aikaa itselleni oikeasti tärkeille asioille. Nykyään kirjoitan kalenteriin ylös mm. treffipäivät, lounastreffit, illanvietot ystävän kanssa, vapaapäivät, omat treenit, reissut, asiakkaat ja muut tärkeät tehtävät. Parantamisen varaa on vielä vaikka kuinka paljon, mutta omasta mielestäni olen oppinut priorisoimaan asioita jo paljon paremmin kuin esimerkiksi 2 vuotta sitten.

Mitä ovat sinun arvosi? Entä onko sinulla elämässäsi unelmia ja tavoitteita? Löytyykö kalenteristasi tilaa joka päivä asioille, jotka vievät sinua kohti näitä tavoitteita?

Kun tiedät tavoitteesi ja sen, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä, voit tarkastella joko kalenteriasi tai miettiä mennyttä viikkoasi (jos kalenterisi merkinnät eivät kerro totuutta toteutumisesta) ja selvittää oletko priorisoinut näitä asioita arjessasi.

Meillä kaikilla on saman verran tunteja käytettävissä vuorokaudessa. Mutta se mihin asioihin nuo tunnit käytämme riippuu täysin omista valinnoistamme. Mitkä asiat sinä priorisoit elämässäsi tärkeimmiksi, niin tärkeiksi, että merkitset ne kalenteriisi ja pidät vielä kiinni näistä merkinnöistäsi?

<3: Heidi