Pidä tavoitteesi kirkkaana mielessäsi joka päivä

Onko sinulla elämässäsi tavoitetta? Sellaista tavoitetta, joka sinun on pakko saada tai saavuttaa? Se ei enää pelkästään ole halu vaan se on positiivinen pakko. Minulla on parikin tällaista tavoitetta elämässäni ja toinen niistä on vapaus.

Haluan olla vapaa tekemään juuri niitä asioita joita itse haluan, milloin ja missä haluan sekä kenen kanssa haluan. Sitä minulle tarkoittaa vapaus.

-Heidi

Vielä puoli vuotta sitten tuo tavoite oli vain asia, jonka halusin, mutta kesällä se muuttui tavoitteeksi, mikä minun on ihan pakko saavuttaa. Siis ihan pakko. Sillä ei ole merkitystä, että saavutanko sen huomenna, vuoden tai viiden vuoden päästä. Vain sillä on merkitystä, että tiedän että tulen sen saavuttamaan.

Muisti on lyhyt

Välillä kuitenkin minä unohdan tuon tavoitteeni. Unohdan että tavoittelen sitä. Unohdan sen, että minun on pakko saavuttaa se. Onko sinulle koskaan käynyt näin?

Huomaat parin kuukauden päästä siitä, kun olet sitoutunut 100% tavoitteeseesi, että et olekaan tehnyt niitä asioita, joita silloin lupasit itsellesi että teet, jotta pääset tavoitteeseesi? Epäilys alkaa hiipiä ajatuksiin kaiken sen varmuuden päälle: “Onko minusta tähän?” “Onkohan nyt sittenkään oikea aika?” “En pysty siihen, ei minulla ole aikaa.” “Tämä tavoite oli minulle varmaan liian iso jne.” Sisäinen ääni alkaa keksiä perusteluja ja syitä sille, miksi et olekaan tehnyt mitää sen eteen että pääsisit tavoitteeseesi.

Lopeta tuo ajatusvirta nyt.

On täysin inhimillistä unohtaa oma tavoitteensa, jos siitä ei muistuta itseään säännöllisesti joka kuukausi, joka viikko tai mieluiten joka päivä, useita kertoja päivässä. Meillä on lyhyt muisti. Me unohdamme tavoitteemme muun muassa siksi, että se ei ole meidän mukavuusalueellamme. Me unohdamme sen, koska se saattaa pelottaa. Tästä syystä meidän tulee muistuttaa itseämme jatkuvasti tavoitteestamme. Pitää se kirkkaana mielessä koko ajan, koska muuten kaikki muut asiat (arjen velvollisuudet, muiden ihmisten tarpeet ja toiveet, kaikki ne mukavuusalueella olevat asiat) ottavat vallan elämässämme.

Joten mitä sinä tavoittelet? Kirjota se ylös ja muistuta itseäsi siitä joka päivä.

<3: Heidi