Kuinka löytää elämän tasapaino?

Yksi iso tavoite elämässäni oli pitkään löytää elämän tasapaino. Tasapaino kaikkien niiden asioiden välillä, joita elämääni kuuluu: työ, ihmissuhteet, harrastukset, oma hyvinvointi ja terveys, urheilulliset tavoitteet, parisuhde, uni ja palautuminen, elämykset, matkustelu, arkirutiinit jne. 

Olen päässyt tähän tavoitteeseen viimeisen parin vuoden aikana, löytänyt vihdoin tasapainon elämääni. Nyt voin rehellisesti sanoa, että olen tämän tavoitteeni saavuttanut. Miten sitten löysin tämän tasapainon? Ymmärtämällä mitä se oikeastaan tarkoittaa ja nimenomaan mitä se minulle tarkoittaa. Tuon tasapainon löytämiseen on varmasti vaikuttanut myös se, että olen parin vuoden aikana tehnyt elämässäni paljon pieniä ja vähän isompiakin valintoja ja muutoksia. Siinä on auttanut selkeä tavoite jota kohti olen matkannut. Unelma, visio, miksi sitä nyt haluaakaan kutsua. 

Yksi isoimmista unelmistani syntyi vuonna 2015, kun aloitin kilpauinnin uudelleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Unelma siitä, että joku päivä voisin elää urheilijan elämää. Tässä kolmen vuoden aikana siitä on muodostunut minulle selkeä ja konkreettinen tavoite ja siitä taas on syntynyt useita välitavoitteita. Muun muassa nämä tavoitteet ovat antaneet minun elämälleni suunnan. Tämä suunta, tämä tavoite, on asia, joka on auttanut minua löytämään tasapainon. 

Elämän tasapainoon kuuluu myös välillä sen menettäminen. Tasapainon menettäminen on osa tasapainoista elämää. Tämä on ollut itselleni todella merkittävä oivallus. Nykyään, kun tunnen olevani epätasapainossa, on syy siihen ollut useasti se, että olen tehnyt tavoitteeni ja myös arvojeni/tarpeideni vastaisia valintoja. Tämä on yksi iso syy epätasapainon tunteeseen. Kun jälleen muistutan itseäni siitä, mihin olen menossa, mitä tavoittelen, ja teen arjessani sellaisia valintoja, jotka vievät minua kohti tavoitteitani, löydän tasapainon  jälleen. 

Ollakseen tasapainossa, täytyy välillä käydä epätasapainossa. Tätä on elämän tasapaino minulle. Mitä elämän tasapaino tarkoittaa sinulle?

IMG_1255.JPG

Kannattaa myös olla tarkkana mitä tavoittelee, koska nuo tavoitteet voivat oikeasti toteutua. Oletko siihen valmis?

Minulle on käynyt nyt kesällä niin, että olen siinä tilanteessa, että kaikki palikat ovat loksahdelleet kohdalleen, jotta voin nyt elää urheilijan elämää. Miksi se urheilijan elämän eläminen on ollut tavoitteeni ja unelmani jo 3 vuotta? Vastaus on että haluan edelleen uida kilpaa. Haluan kehittyä siinä ja tehdä uusia ennätyksiä. Haluan vielä uida SM-finaaleissa, taistella mitaleista. Haluan menestyä tässä lajissa. Unelmoin SM-mitalista.

Jos en nyt tee kaikkeani tämän unelman eteen, tulen sitä katumaan vanhana kiikkustuolissa. En halua katsoa elämääni taakse päin tietäen, että en edes yrittänyt, kun vielä olisin voinut. Vielä tämä kaikki on mahdollista. Tähän minä uskon.

Minulla on päässäni rajoittavia uskomuksia itsestäni ja uinnista, jotka ovat vielä tielläni, mutta olen päättänyt ne murtaa, jotta pääsen sinne minne haluan. Nyt olen siinä pisteessä, että on aika asettaa uusia tavoitteita kohti tätä unelmaa. Myös niitä isoja, jotka tällä hetkellä kuulostavat omassa päässä vielä täysin naurettavilta ja sisäiset pienet äänet yrittävät minua lannistaa. Vielä ne ovat siellä, mutta arvaa mitä? Minä tulen ne kukistamaan! Ugh.

Yhteenveto

Tätä on elämän tasapaino. Elämistä. Unelmoimista. Matkaamista kohti tavoitteita. Välillä polulta eksymistä ja taas takaisin polulle palaamista. Jos sinulla on suunta mihin olet menossa niin silloin olet jo pitkällä. Jos sinulla sitä ei vielä ole, istu alas ja mieti, mitä sinä haluat elämältäsi. Joskus voi olla vaikea määritellä sitä omaa tavoitettaan. Silloin voit antaa elämän virran kuljettaa. Joskus nimittäin voi olla että juuri se vie sinut sattumalta juuri oikeaan paikkaan. Mutta jos huomaatkin yhtäkkiä olevasi sellaisessa paikassa missä et halua olla, älä tyydy silloin siihen, vaan tee jotain.  Tee päätös, ota suunta kohti sitä mitä haluat, kohti tavoitettasi, ja löydä tasapaino.

Ihanaa viikonloppua! 

<3: Heidi 

PS. Mun elämässä on tullut vastaan muutamia kirjoja, jotka on ravistelleen mun elämää kunnolla, ja nimenomaan hyvällä, positiivisella tavalla. Tällä hetkellä luen tätä&nbsp;kirjaa &nbsp;ja voin sanoa, että mun elämää ja ajatusmaailmaa ravistellaan taas ja kovaa! Suosittelen lukemaan!&nbsp;

PS. Mun elämässä on tullut vastaan muutamia kirjoja, jotka on ravistelleen mun elämää kunnolla, ja nimenomaan hyvällä, positiivisella tavalla. Tällä hetkellä luen tätä kirjaa  ja voin sanoa, että mun elämää ja ajatusmaailmaa ravistellaan taas ja kovaa! Suosittelen lukemaan!