Ikimuistoinen maratonmatka Afrikassa

Kun sanotaan, että Afrikka pitää kokea ja nähdä itse omin silmin, pitää se täysin paikkansa. Vuosi sitten avopuolisoni oli mukana järjestämässä yhdessä Africa Expertsin kanssa ensimmäistä maratonmatkaa Afrikkaan. Kun hän palasi reissulta oli hän niin innostunut ja vaikuttunut tuosta maasta, esitteli minulle kuvia ja kertoi kokemuksiaan. Hän myös vakuutti minulle että tuo kokemus on joka euron arvoinen. Näin minut ylipuhuttiin mukaan vuosi sitten tämän vuoden maratonmatkalle Zimbabween.

Täytyy myöntää, että olin todella epävarma tämän reissun suhteen. Eniten minua jännitti se hinta, sillä onhan n. 3000 € todella iso summa laittaa matkustukseen. Sinne meni säästöt, mutta luvattu mikä luvattu. Näin minä ajattelin vielä jopa viikko ennen reissua. Mutta kun pääsimme paikan päälle ja seuraavana päivänä menimme katsomaan Viktorian putouksia, tuota yhtä maailman seitsemästä ihmeestä, en olisi voinut olla enempää väärässä. Tuo hinta oli hyvin pieni hinta siitä, mitä tällä reissulla tulisin näkemään ja kokemaan. Avopuolisoni oli sittenkin täysin oikeassa - Tämä reissu oli todellakin joka euron arvoinen. <3

Tämä vuosi on ollut Zimbabwessa vähä sateinen ja se näkyy täällä putouksilla asti.

Tämä vuosi on ollut Zimbabwessa vähä sateinen ja se näkyy täällä putouksilla asti.

Tämä viikon matka… En tiedä miten sitä voisin tarpeeksi hyvin sanoin kuvailla. Afrikka oli käsittämättömän upea, silmiä avaava ja maailmankatsomusta laajentava. Reissun aikana taisin tirauttaa kyyneleitä lähes joka päivä, niin syvälle tunteisiin ja sieluun asti tämä reissu minua kosketti. Olen nuorena, ehkä noin 10 vuotta sitten rakentanut itseni ympärille kuplan, jolla tavallaan suojelen itseäni maailman negatiivisuudelta, turhilta huolilta ja myös mielikuvitukseni kauhukuvilta. Nyt tuo kupla puhkesi. Ja se oli hyvä. Olikin jo aika rakentaa uusi, isompi kupla, joka edelleen suojelee minua mutta josta näen maailmaa ja elämää taas vähän eri näkökulmasta.

Mieleenpainuvimmat kokemukset tällä reissulla olivat ehdottomasti Viktorin putoukset, puolimaraton, paikallisessa koulussa vierailu, Botswanan maastosafarit, auringonlaskut, ihmisten ystävällisyys ja iloisuus, paikallisten laulu-ja tanssiesitys, ruoka ja sää. Tähän kun nämä asiat kirjoitan, eivät ne kuulosta juuri miltään. Toivottavasti alla olevat kuvat ja videot kertovat sinulle enemmän, koska kuvat kertovat kuitenkin enemmän kuin tuhat sanaa.

Kuvaaja suurimmassa osassa Juhani Riihola. Kuvien luvaton kopioiminen on kielletty.

Afrikka pitää todellakin kokea ja nähdä ihan itse. Lisää kuvia ja videoita löydät Instagram profiilini @positiivinenpulahdus kohokohdasta Afrikka. Kahden vuoden kuluttua aion lähteä tällä maratonmatkalle uudestaan. Silloin reissu tapahtuu Tansaniaan Kilimanjaroon. Nyt vierailimme kolmessa eri maassa: Zimbabwe, Sambia ja Botswana. Seuraava maratonmatka järjestetään vuoden 2020 huhtikuussa Etelä-Afrikassa ja siellä osallistutaan Two Ocean's marathonille. Reissulle voi lähteä myös vaikka ei osallistuisi juoksuun. Lisätietoja saat juhani.riihola@gmail.com.

Matkustelu avartaa. Tätä reissua en varmasti unohda koskaan. Kiitos.

<3: Heidi