Aamutreenaaminen - Miksi ja miten?

Onko aamulla treenaminen hyödyllistä? Ja jos on, niin miksi? Entä miten sitten kannattaa aamulla liikkua? Mitä jos väsyttää eikä jaksaisi, niin millä keinoin itsensä saisi aamulla parhaiten liikkeelle? Ja onko ihan pakko jos ei taho?

No ei ole ihan pakko treenata aikaisin aamulla, jos ei tahdo. ;) Jos sinulla kuitenkin on sellainen tilanne elämässäsi tällä hetkellä, että ei ole aikaa liikkua, rankan työpäivän päätteeksi ei vaan enää jaksaisi lähteä liikkumaan tai haluat iltaisin mielummin priorisoida jonkin muun asian sen treenin edelle kuten vaikka perheen, toisen harrastuksen tai levon, silloin sinun ehkä olisi hyvä ainakin harkita aamutreenin mahdollisuutta.

MIKSI KANNATTAA TREENATA AAMULLA?

 1. Keskittyminen treeniin on parempi.

 2. Sitten se on tehty alta pois.

 3. Keho ja mieli herää paremmin tulevaan päivään.

 4. Aineenvaihdunta käynnistyy tehokkaammin.

 5. Tahdonvoima kasvaa.

Oikei, nyt ehkä sinulle on saattanut syttyä pieni halu aloittaa aamutreenaaminen. Minkälaista liikuntaa aamuisin sitten kannattaisi harrastaa? Aamulla keho ja mieli saattavat olla vähän vielä nukuksissa, joten liikunta saisi olla kevyttä ja kehoa herättelevää esimerkiksi ulkoilua, uintia, joogaa tai spinningiä. Mahdollisuuksia on monia. Lajin valinta riippuu siitä minkälaisesta liikunnasta sinä nautit ja mikä liikunta on mahdollista tällä hetkellä siinä sinun arjessasi. 30-60 minuutin treeni riittää vallan mainiosti aamuisin. Jos haluat tehdä tehokkaamman treenin niin pidä huolta kunnon lämmittelystä.

MITEN SAADA ITSENSÄ AAMULLA LIIKKEELLE?

 1. Tee päätös ja pysy siinä.

 2. Mieti miksi haluat treenata aamuisin? Siis se oikea MIKSI!

 3. Laita kaikki valmiiksi jo illalla.

 4. Merkitse aamutreenit kalenteriin.

 5. Sovi treenitreffit.

 6. Varaa ryhmäliikuntatunti etukäteen.

 7. Osallistu aamutreeni ryhmään.

Aamutreeni on aika makee juttu. :) Onko sulla positiivisia kokemuksia aamutreenaamisesta? Jaa tähän alle omasi, niin laitetaan kokemukset jakoon. Kivaa päivää just Sulle!

<3: Heidi