Aamu tuo mukanaan uudet mahdollisuudet

Minun elämässäni aamuilla on aivan erityinen merkitys. Aamu on se hetki päivästä jolloin kaikki on vielä mahdollista. Kaikki. Ihan kaikki. Tämän ajatuksen synnyttämä tunne on minulle ihan mieletön. Mieti nyt. Aamulla kun heräät, edessäsi on uusi päivä jota ei ole vielä kirjoitettu. Se on kuin tyhjä paperi edessäsi, joka odottaa sinun tarinaasi tulevasta päivästä. Aamu tuo mukanaan sinulle uudet mahdollisuudet, uuden alun. Se on kuin istuisit kirjoituspöydän ääressä tyhjä paperi edessäsi ja sinulla olisi vapaus kirjoittaa ja piirtää tuolle paperille juuri sitä mitä haluat. Mieti miten hienoa! Joka aamu sinulla on uusi tyhjä paperi edessäsi. Uusi mahdollisuus kirjoittaa oman elämäsi tarinaa, yksi sivu kerrallaan.

Tuo tyhjä paperi edessäsi ei ole kaikille meille itsestään selvä asia. Se on suuri etuoikeus. Ole siitä kiitollinen, käytä ja täytä se hyvin. Voit kirjoitaa ja piirtää siihen kaikkia sellaisia asioita, joita itse haluat ja tarvitset. Sellaisia asioita jotka tuovat sinulle iloa ja hyvää mieltä. Piirrä asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä, asioita joita arvostat elämässäsi. Ole oman elämäsi taitelija. 

IMG_0641.JPG

 

Sinulla on mahdollisuus valita

Kynän, jota käytämme, olemme saaneet valita itse. Se voi olla kuulakärki tai lyijykynä, liituväri tai tussi, vesiväri tai maalisuti. Joskus tuo kynä saattaa mennä rikki tai pudota kädestämme. On kuitenkin meidän valintamme mitä silloin teemme, miten siihen reagoimme. Vaihdammeko kynän uuteen vai yritämmekö väkisin piirtää tuolla rikkinäisellä kynällä paperillemme. Entä pudonnut kynä? Nostammeko kynän lattialta vai annammeko sen olla siellä, ja lopetamme piirtämisen. Mitä jos joku vie kynämme? Mitä silloin teet? Annatko olla vai haetko kynäsi takaisin? Vai vaihdatko kynän sittenkin toiseen? 

On päiviä jolloin saamme kaikessa rauhassa kirjoittaa ja piirtää tuolle paperillemme juuri sitä mitä haluamme, mitä olemme ehkä jo kauemman aikaa suunnitelleetkin. Sitten saattaa tulla päiviä jolloin joku tuleekin piirtämään samalle paperille kuin me. Tuo joku saattaa yrittää auttaa, ehkä parannella tai korjailla sinun tekemiäsi kuviota tai ehkä tuo joku halusi vain tulla sen töhrimään ilkeyttään. Mitä silloin teet? Jälleen sinulla on mahdollisuus valita. Annatko tuon jonkun jatkaa paperillesi piirtelyä? Joskus se voi auttaa jonkun sinulle sopivamman kuvion luomisessa, toisinaan taas se saattaa muuttaa kuviosi sellaiseksi, joksi et sitä todellakaan halua. Toisinaan se saattaa vain ärsyttää. 

Voi myös käydä niin, että joku päivä kahvi kaatuu vahingossa paperisi päälle tai repäiset siitä epähuomiossasi pienen palasen. Se miten näihin tapahtumiin reagoit on jälleen sinun valintasi. Suttaatko koko paperin, koska ”tämä meni nyt ihan pilalle” vai muutatko esimerkiksi tuon kahvitahran paperillasi osaksi jotain kuviota parhaan kykysi mukaan tai ehkä luotkin siitä osan jotain vielä kauniimpaa kokonaisuutta? 

Väistämättä eteen tulee myös päiviä, jolloin tarvitset tukea joltakulta ystävältä, kun oma kätesi ei vain jaksa piirtää. Silloin voit pyytää avuksesi ystävän käden, joka tukee tai ehkä ihan pitää kädestäsi kiinni, auttaa sinua jatkamaan piirtämistä. Joskus tuo apu voi tulla myös niin että ystävän käsi hellästi tönäisee sinua, kun hän huomaa, että piirrät jatkuvasti samaa kuviota paperillesi. Se huomaatko tai otatko tuon tönäisyn vastaan on sinusta kiinni. Se saattaa sotkea sen hetkisen kuviosi, mutta voi myös olla, että jos avaat silmäsi, tuo tönäisy saattoikin olla alku jollekin uudelle, kauniimmalle kuviolla paperillasi. 

Huominen aamu tuo eteesi jälleen uuden tyhjän paperin. Mitä sinä aiot siihen piirtää? 

<3: Heidi