Lisää energiaa aamurutiineilla

Olen alkuvuoden aikana oivaltanut miten voimaannuttavia rutiinit ja tavat ovat. Hyvät tavat ja rutiinit säästävät energiaa ja siten lisäävät sitä sinne missä sitä päivän aikana eniten tarvitaan. Varsinkin aamurutiinit ovat muodostuneet itselleni todella tärkeiksi tässä viimeisen vuoden aikana.

Vuosi sitten aamurutiineihini tuli mukaan FitLinen Optimaalisetin aamujuoma. Siitä on muodostunut itselleni todella tärkeä tapa. Sillä aloitan jokaisen aamuni olin missä tahansa.  Tämä aamujuoma auttoi minut myös irti yhdessä pahasta tavastani viime vuoden puolella, nimittäin torkuttamisesta.

En meinaa itsekään uskoa, että en ole torkuttanut yli puoleen vuoteen kertaakaan. Okei no ehkä kerran… 😀 Mutta vihdoinkin olen vapaa tuosta aikasyöpöstä. En ymmärrä miten annoinkin tuon tavan ohjailla elämääni niin kauan. Melkein koko elämäni! Huh huh, onneksi otin itseäni niskasta kiinni ja muutin tuon tapani. Se ei ollut helppoa, mutta se oli loppujen lopuksi hyvin yksinkertaista.

Nyt minulla onkin seuraava muutoskohde valittuna aamurutiineissani. Jännittää oikein sanoa se ääneen, koska nyt se sitten pitää oikeasti toteuttaa. Tämä on nyt se minun ensimmäinen askel kohti muutosta. Tästä se lähtee eli – Vähennän sosiaalisessa mediassa olemistani aamuisin.

Meillä ihmisillä on omituinen tarve katsoa heti puhelinta heti kun se soi tai ilmoittaa viestistä. Tässä olenkin tehnyt jo muutoksen. Pidän nimittäin suurimman osan päivästä puhelimeni äänettömällä ja olen myös ottanut kaikki ilmoitusäänet  pois päältä. En anna siis puhelimeni päättää, tai edes houkutella, koska olen sillä vaan valitsen ajankohdan itse. Toki valitsen näin vielä vähän liian usein omaan makuuni. Tavoitteenani on siis vähentää puhelimeni käyttöä ja nimenomaan sosiaalisessa mediassa viettämääni aikaa nyt alkuun aamuisin.

jooga3-1.jpg

Tällä hetkellä melkeinpä joka aamu kun herätyskello soi (eli siis puhelin) nousen ylös ja käyn sen sammuttamassa. Samalla katson siinä sitten kaikki sosiaaliset mediat (facebook, instagram) ja whatsapp viestit läpi. Siinä sitä saattaakin mennä aamusta yhtäkkiä se 15-30 minuuttia ja enemmänkin. Tuo 30 minuuttia on pitkä aika aamusta. Tavoitteenani on tästä eteenpäin, että sammutan herätyskellon ja jätän puhelimeni siihen. Helppoa? Ei. Yksinkertaista? Kyllä.

Miksi haluan tehdä tämän muutoksen puhelimen käytössäni? Ensinnäkin se vapauttaa minulle aikaa. Tammikuussa, kun olimme Balilla, onnistuin jättämään puhelimen aamuisin oman onnensa nojaan  ja se tuntui super hyvältä! Tuo 15-30 minuuttia, jonka yleensä vietin aamulla sosiaalisessa mediassa, käytinkin nyt joogaamiseen ja venyttelyyn. Oi mikä fiilis!

jooga4-1.jpg

Aamuisin meidän tahdonvoimamme ja itsekurimme on vielä huipussaan. Miksi siis hukata tuo voima sosiaaliseen mediaan? Joogaaminen, ulkoilu, kirjoittaminen tai kirjan lukeminen aamulla tuon 15-30 minuutin verran vievät minua paljon enemmän kohti hyvää oloa, omia tavoitteitani, kuin jos käyttäisin sen puhelimella oloon.

Balilla ollessa mietin paljon myös sitä miten aamurutiinini ovat muuttuneet tässä viimeisten vuosien aikana. En nimittäin ole ollut todellakaan mikään aamuihminen vielä 10 vuotta sitten. Vihasin aamuja. Aina oli kiire, väsytti, ei ehtinyt syödä tai tehdä muutenkaan mitään  järkevää. Muutos alkoi tapahtua pikkuhiljaa, askel kerrallaan. Tällä hetkellä olen todellakin aamuihminen. Kuinka se onnistui? Siten, että halusin olla aamuihminen, päätin että minusta tulee sellainen, joten tein asialle jotain, ja nyt olen sitä.

Tiedän että aamut ja aamurutiinit ovat minulle niitä asioita joihin panostamalla muutan kokemukseni loppupäivästä. Kun aamu alkaa hyvin ja oikeilla asioilla, niillä asioilla jotka vievät minua kohti unelmiani ja tavoitteitani, niin loppupäiväkin tulee menemään hyvin. Super hyvin!

Projektinani on että muutan muitakin päivän rutiinejani pala kerrallaan tukemaan matkaani kohti unelmieni elämää. Välillä mieli tekisi toki listata ylös kaikki mitä haluan muuttaa ja lähteä toteuttamaan niitä heti. Mutta olen niin monta kertaa sen jo tehnyt ja ikinä se ei ole toiminut. Joten yksi askel kerrallaan. Tätä minä opetan myös omille asiakkailleni. Yksi asia kerrallaan niin  tuloksia tulee. Usko pois.

Haluaisitko sinä olla aamuihminen? Toukokuussa on tulossa jälleen ilmainen Facebook Live luento, tällä kertaa aiheena- Minustako aamuihminen?

Jos haluat saada infon aina ensimmäisten joukossa tulevista luennosta ja tapahtumista niin käy tykkäämässä Facebook sivustani Positiivinen Pulahdus. Ja liity toki myös uutiskirjeeni tilaajaksi, liity positiiviseen tiimiini! 

<3: Heidi