Unelmatyö - Kun työ ei enää tunnu työltä

Millainen on sinun unelmatyösi? Oletko jo löytänyt sen vai etsitkö vielä? Uskotko, että jokaiselle meille sellainen on olemassa? Minä uskon. Itse olen sen nyt löytänyt. Tai itseasiassa rakentanut. 

Työskentelin 6 vuotta liikuntakeskus Fressillä Seinäjoella kokopäiväisenä Trainerina ja ryhmäliikuntaohjaajana, nelisen vuotta siitä Trainer-vastaavana ja vuoden myös ryhmäliikuntavastaavana. Tämä matka Fressillä ohjasi minut tälle tielle, jolla nyt olen. Teen tällä hetkellä unelmieni työtä yrittäjänä, mutta en kutsuisi sitä enää työksi. Se on elämäni. Se olen minä.  Perustin yritykseni vuonna 2014 ja vielä tämän vuoden helmikuussa toimin sivutoimisena yrittäjänä, mutta nyt teen tätä jo kokopäiväisesti. Matkani on siis vasta alussa.

Mitä minun unelmatyöhöni kuuluu?

Unelmatyössäni pääosassa ovat ihmiset. On todella upeaa tavata uusia ihmisiä, erilaisia persoonia, upeita tarinoita. Jokaiselta ihmiseltä oppii aina  jotain, jos vain on avoin oppimisen mahdollisuudelle, uusille oivalluksille. Unelmatyössäni pääsen vaikuttamaan ihmisten elämään  positiivisesti. Pääsen auttamaan heitä löytämään elämänsä tarkoituksen, joka omasta mielestäni on olla, Juha Vuorisen sanoin, “ihan sika onnellinen”.

Toimin suunnannäyttäjänä, ohjaajana, coachina kohti elämäniloa. FAF Wellness Coach koulutuksessa kouluttajamme Petteri Paakkunainen sanoi kerran, että ihminen on aina oman elämänsä paras asiantuntija. Eli jokaiselta meiltä löytyy oman elämämme hyvinvoinnin avaimet, elämänilo, valmiina sisältämme. Monilla nämä avaimet ovat arjen myllerryksessä piiloutuneet niin syvälle, että emme niitä välttämättä enää edes tunnista kun ne pyrkivät esiin.  Kun annamme elämänilolle mahdollisuuden tulla löydetyksi, voi se  mullistaa koko elämän. Se voi myös olla pelottavaa kun tuttu ja turvallinen muuttuukin erilaiseksi, onnellisemmaksi. Kun uskallat sulkea yhden oven, uusi ovi ilmestyy aina. Sinun täytyy vain tarttua kahvaan, kun olet valmis.

Unelmatyössäni pääsen myös työskentelemään täysin yksin. Silloin energiani pysyvät tasapainossa. Saan energiaa todella paljon ihmisistä, mutta energiani myös kuluu näissä kohtaamisissa, kun annan niissä itsestäni kaiken – läsnäoloni, positiivisuuteni, ammattitaitoni, iloni, koko persoonani, energiani. Tarvitsen myös siis sitä toista ääripäätä, yksinoloa, jotta energiatasapainoni säilyy.

Unelmatyössäni pääsen esiintymään ja viihdyttämään ihmisiä omalla persoonallani ja hauskoilla (ainakin omasta mielestäni) jutuillani. Tämän ymmärsin vasta hiljattain, kun olen miettinyt lapsuuttani, sitä mistä tulen ja mitä rakastin tehdä lapsena. Rakastin esiintyä, vaikka se aina kovasti jännittikin, mutta rakastin sitä tunnetta kun sain esiintyä, laulaa, lausua, soittaa tai näytellä, olla esillä. Välillä se oli todella pelottavaa, mutta silti siitä pieni Heidi nautti, vaikka aina ei niin kovin hyvin mennytkään. 

Unelmatyössäni pääsen myös olemaan asiantuntija. Asiantuntija siinä asiassa, jota kohtaan tunnen intohimoa eli uinnissa. Asiantuntijaksi kasvetaan ja kehitytään ja siihen minulla on hyvät lähtökohdat, kun ympärilläni on niin paljon huikeita ihmisiä, uinnin asiantuntijoita, uintikavereita joilta voin oppia koko ajan lisää ja kehittää omaa asiantuntijuuttani, kohti omaa tapaani toimia uinnin parissa.

Unelmatyössäni pääsen liikuttamaan omaa kehoani mahdollisimman monipuolisesti. Arkiliikunta ja liikunnan ilo ovat tärkeitä asioita omassa hyvinvoinnissani, joten on mahtavaa päästä toteuttamaan niitä myös unelamtyössäni. Uinnin lisäksi ryhmäliikunnasta on tullut itselleni tärkeä osa elämää, erityisesti Les Millsin Bodyattack -tunti on sellainen liikuntamuoto, jota toivon pääseväni ohjaamaan vielä monen monta vuotta. #bodyattacklove

Unelmatyössäni pääsen matkustelemaan ympäri Suomen ja myös muualle päin maailmaa. Reissaaminen mahdollistaa laajemmat kontaktit ja vaikuttamisen yhä useamman ihmisen elämään. Pääsen samalla näkemään ja kokemaan Suomen upeaa ja kaunista luontoa, kokemaan hienoja elämyksiä, mikä lisää tottakai omaa elämäiloani.

Yrittäjyys on elämäntapa

Yrittäjänä olen voinut yhdistää kaikki nämä intohimoni kohteet työksi. Tämä työ ei enää tunnu työltä vaan se on osa elämäntapaani. Se on elämää, jota elän ilolla, avoimin mielin ja varmuudella siitä kuka olen, mistä tulen ja minne olen menossa. Ylpeänä voin sanoa olevani yrittäjä suurella sydämellä. 

Tätä matkaani jatkan eteenpäin ilon kautta ja avoimin mielin myös vaihtamaan suuntaani tarvittaessa, varmana siitä että tämä on minun unelmani, minun matkani. En malta odottaa mitä kaikkea tämä matka tuo vielä tullessaan. Sen kuitenkin tiedän, että jotain hyvää.

 <3: Heidi