Me olemme sitä mitä uskomme olevamme

Kuuntelen lähes joka päivä motivaatiopuheita YouTubesta. Eräästä puheesta jäi mieleeni se, että me olemme sitä mitä uskomme olevamme. Esimerkiksi jos uskomme olevamme hyviä tyyppejä, iloisia ja energisiä niin me olemme kaikkia näitä asioita. Jos taas uskomme olevamme rumia, epäonnistujia ja tyhmiä niin arvaa mitä, silloin me olemme näitä.

Uskomuksemme luovat todellisuutemme. Jokainen meistä katsoo maailmaa omien uskomustensa kautta. Uskomuksemme ovat niin kuin silmälasit, joiden läpi näemme maailman. Näihin laseihin, uskomuksiimme, vaikuttavat monet asiat: menneisyytemme, vanhempiemme uskomukset, elämänkokemukset jne. Nyt en halua kuitenkaan keskittyä tässä kirjoituksessa siihen miksi meillä on tiettyjä uskomuksia vaan siihen MITÄ uskomuksia sinulla on ja MIHIN sinä HALUAT uskoa.

Minä uskon nykyään koko sydämestäni olevani positiivinen ihminen, joten ihmisten negatiivisuus ei enää kovinkaan paljon vaikuta minuun. Toki olen tavannut myös sellaisia ihmisiä, jotka ovat horjuttaneet tätä uskoani, mutta vain hetkellisesti. Uskon olevani positiivinen ihminen. Sitä minä myös siis olen.

Uskon myös moniin muihin asioihin, esimerkiksi että

 • ihmiset ovat pohjimmiltaan hyviä
 • meillä on Suomessa kaikki todella hyvin
 • minulla on hyvä kroppa
 • olen terve
 • kevät on uuden alku
 • kaikella on tarkoituksensa
 • minä tulen vielä kirjoittamaan kirjan
 • tulen menestymään
 • saan kaiken mitä ikinä haluan
 • osaan valmentaa hyvin
 • olen luova
 • enkeleitä on olemassa
 • ja tulen vielä uimaan 50 m perhosuinnissa kaikkien aikojen ennätykseni.

Sinä saatat olla kanssani joistain asioista eri mieltä ja se on ok. Saatat jopa ajatella, että minä en tiedä mistään mitään jos minun mielestäni Suomessa on kaikki todella hyvin. Tai että olenpa minä kapeakatseinen kun en näe miten pahoja ja itsekkäitä ihmiset oikeasti ovat. Sinä saat ajatella ja uskoa näin. Siinä ei ole mitään väärää. Minä näen kuitenkin maailman omien positiivisten ja hattaran väristen lasieni kautta, koska siten minulla on hyvä olla. Kun katson ja elän elämääni muun muassa näiden uskomusten kanssa elämäni on aika ihanaa. 

Voisinhan minä uskoa, että kevät on vuoden p**kinta aikaa, en osaa valmentaa kun en ole kouluttautunut tarpeeksi, en pysty uimaan ennätyksiä enää tällä ikää, ei minusta ole kirjoittajaksi, muut ovat paljon luovempia kuin minä, tämä rannekipu ei ikinä parane, miksi aina minulle tapahtuu kaikkea ikävää, ihmiset pettävät aina jne. Jos toistelisin näitä itselleni päivittäin mielessäni niin varmasti alkaisin uskomaan näihin ajanmittaan. Mutta lisäisikö se minun hyvinvointiani? No ei. Miksi siis uskoisin näihin? Saadakseni itselleni pahan mielen ja ikävän olon? En halua sitä. Haluan uskoa positiivisiin ja hyviin asioihin ihmisissä, elämässä ja itsessäni.

Onko lasi puoliksi tyhjä vai täynnä? Minä haluan nähdä sen juomalasin täyden osan, en tyhjää. Ja se on minun valintani. Mikä on sinun?

19055456_10155400423014836_2525827216570451040_o.jpg

Pohdittavaksi

Mieti mielessäsi 5-10 asiaa joihin uskot. Kirjoita ne ylös paperille. Sen jälkeen tarkastele tuota listaa. Voitko olla täysin varma siitä, että ne ovat 100 % totta?

Seuraavaksi pyydän sinua viivaamaan sellaiset uskomukset yli, joihin et halua uskoa. Jätä paperille vain sellaiset uskomukset joihin haluat uskoa ja jotka lisäävät hyvinvointiasi. Miten listasi muuttui? Mitä ajatuksia ja tunteita tämä tehtävä sinussa herätti?

Nyt käännä paperi ympäri ja kirjoita ylös sellaisia asioita, joihin sinä haluaisit uskoa. Ne voivat olla samoja joita jo kirjoitit tai aivan eri asioita. Valitse tästä listasta yksi asia, yksi uskomus, johon uskomalla saisit elämääsi lisää hyvää oloa, hyvinvointia ja onnellisuutta. Kirjoita se vielä ylös kolmelle eri lapulle esimerkiksi muistilapuille. Laita yksi muistilappu makuuhuoneeseen esimerkiksi vaatekaapin oveen, yksi kylpyhuoneeseen tai sinne missä peset hampaasi ja yksi eteisen peiliin tai vastaavaan. Näin näet nuo laput ja niiden viestin monta kertaa päivässä. Ja näin toistat tuota uskomusta mielessäsi mahdollisimman usein. Niin usein, että lopulta alat uskoa siihen.

Uskotko jos sanon, että muutaman päivän päästä tuo asia on sinulle täyttä totta? Uskotko? 🙂

Iloa ja energiaa päivääsi!

<3: Heidi