Ihminen tarvitsee ihmistä

Me tarvitsemme ympärillemme ihmisiä. Se kuuluu meidän perustarpeisiimme. Meillä on tarve tuntea yhteenkuuluvuutta toisiimme. Voimme huonosti jos emme tunne kuuluvamme johonkin joukkoon.

 

Pieni laulu ihmisestä
Ihminen tarvitsee ihmistä ollakseen ihminen ihmiselle, ollakseen itse ihminen.
Lämpimin peitto on toisen iho, toisen ilo on parasta ruokaa.
Emme ole tähtiä, taivaan lintuja, olemme ihmisiä, osa pitkää haavaa. Ihminen tarvitsee ihmistä.
Ihminen ilman ihmistä on vähemmän ihminen ihmisille, vähemmän kuin ihminen voi olla. Ihminen tarvitsee ihmistä. 
Tommy Tabermann

 

Elämäni aikana olen tavannut paljon ihmisiä. Toiset ovat vain käyneet kääntymässä ja toiset ovat tulleet jäädäkseen. Joskus tiet ovat vieneet erilleen, elämä kuljettanut eri suuntiin ja joskus polut ovat kohdanneet taas uudelleen. Meillä on vapaus valita keitä ihmisiä ympärillemme haalimme. Aina se ei kuitenkaan ole näin yksinkertaista, mutta toisaalta taas, se on juuri niin yksinkertaista.

Opiskeluaikoinani ymmärsin miten paljon ympärilläni olevat ihmiset vaikuttavat minuun niin positiivisesti kuin negatiivisestikin. Huomasin, että voin huonosti tiettyjen ihmisten seurassa. Silloin vain en ymmärtänyt vielä että miksi. Oli tehtävä jotakin.

Joidenkin mielestä saatoin toimia hyvin itsekkäästi kun aloin tietoisin valinnoin karttamaan tiettyjä ihmisiä ja näin “poistamaan” heitä elämästäni. Sitä se ehkä olikin, mutta näin minun oli silloin tehtävä. Kun toimin näin niin samalla sain enemmän aikaa ja tilaa viettää positiivisten ja iloisten ihmisten parissa, joiden seurassa minulla oli hyvä olla.

Nykyään jos havaitsen lähelläni  “energiasyöpön” eli ihmisen joka vie energiaani tai saastuttaa ajatuksiani negatiivisuudellaan, saatan alkuun taistella sitä vastaan muuttamalla omaa asennettani ja pitämällä kiinni omasta positiivisuudestani ja iloisuudestani. Joskus se ei kuitenkaan riitä ja silloin minun on aika poistua paikalta.

On myös tilanteita jolloin emme voi valita kuuluuko joku negatiivinen ihminen tai “energiasyöppö” elämäämme vai ei. Aina emme pysty vaikuttamaan siihen ketä ihmisiä ympärillämme juuri nyt on. Mihin sitten voimme vaikuttaa? Voimme aina vaikuttaa omaan asenteeseemme, omiin ajatuksiimme ja siihen miten lähellä ja kuinka paljon olemme näiden ihmisten parissa. Siihen sinä voit aina vaikuttaa.

Yhteenvetona

Me tarvitsemme toisiamme. Valitse siis ihmiset ympärillesi viisaasti. Valitse sellaisia ihmisiä, jotka ovat kanssasi samalla taajuudella. Kun ympärilläsi on enemmän ihmisiä, jotka elävöittävät ja voimaannuttavat sinua, niin silloin se lisää hyvinvointiasi ja energiaasi. Voit paremmin ja pystyt myös paremmin pitämään elämässäsi sellaisia ihmisiä, jotka vievät tällä hetkellä enemmän energiaasi kuin antavat, koska nämäkin ihmiset kuuluvat elämääsi ja haluat heidät siellä pitää. Ja se on myös ok. Se on elämää.

Muista sinulla on vapaus valita oma "heimosi". Minä olen valinnut omani.

<3: Heidi